Miért a száraz sóterápiát válassza a nedvessel szemben?


A száraz sóterápia lényege, hogy a sót nem párologtatjuk, nem kötjük vízhez, ezáltal a só légzés közben nem tapad a nyálkahártyára a felső légutakban, hanem garantáltan lejut az arcüregek legrejtettebb zugaiba és a tüdő legmélyebb részéig, a legkisebb hörgőcskékig és onnan kezdi el kifejteni hatását.

Klinikai tesztek igazolták, hogy a száraz sóterápiás eljárás tüdőtisztító hatása ötszöröse a nedvesének.

Egy párás-nedves szobában a cseppfertőzés valószínűsége sokkal nagyobb, mint egy alacsony páratartalmú száraz helyiségben. A sóbarlangban általában egyszerre több beteg veszi igénybe a szolgáltatást, fertőzés a száraz sóterápia és megfelelő higiéniai viszonyok között nem fordul elő, a száraz porsó fertőtleníti a levegőt. Az asztmás, COPD-s betegek a nedves terápia miatti magasabb páratartalomtól fulladhatnak. 

hőmérsékletet és a levegő páratartalmának megfelelő értéken tartásával, a folyamatos száraz porsó beporlasztásával a sóbarlangokéhoz hasonló mikroklíma hozható létre. Ez a mikroklíma megakadályozza a baktériumok, gombák és egyéb  mikroorganizmusok szaporodását. 

 

A száraz sóterápia az egyik legeredményesebb természetes gyógymód, amellyel gyógyszerek nélkül is jelentősen javíthatunk állapotunkon légzési és bőrproblémák esetében. Megelőzhetőek a légúti megbetegedések és az asztma. Rendszeres alkalmazásával az allergiás reakciók megszűnhetnek, mivel a só természetes antihisztamin. Mellékhatások nélkül alkalmazható, megfázás és influenza esetén akár naponta is. Nyákoldó hatásának köszönhetően elősegíthetjük vele a légutak és a tüdő öntisztulását, természetes módon gyorsíthatjuk fel vele a gyógyulás folyamatát.

Tünetmentesség esetén is ajánlott egészségmegőrzés céljából a tüdő erősítésére és tisztítására, az immunrendszer támogatására. A száraz sóterápia növeli a légúti betegségekkel szembeni ellenállást, már heti egyszeri alkalmazásával sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében.